Άρθρα

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
"Το βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσετε προτού δημιουργήσετε το δικτυακό σας τόπο δεν είναι άλλο από το πώς θα δομηθεί: με στατικές ή δυναμικές σελίδες. Στο παρόν αφιέρωμα δίνονται τα βασικά χαρακτηριστικά και οι διαφορές των δύο λύσεων, ώστε να αποφασίσετε ποια επιλογή ταιριάζει στη δική σας ιστοσελίδα."

Η δημιουργία ενός εταιρικού site ή ηλεκτρονικού καταστήματος είναι σε γενικές γραμμές μια απλή διαδικασία. Με μικρό τις περισσότερες φορές κόστος και με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να σχεδιαστεί ένα αξιοπρεπές site. Πολλές φορές, όμως, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι "χρειάζεται" προκειμένου να δημιουργήσουν ένα χρήσιμο και χρηστικό website, το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς προκειμένου να παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους επισκέπτες του. Ο πιο παρεξηγημένος παράγοντας απόφασης εστιάζεται στην επιλογή μεταξύ δυναμικού δικτυακού τόπου, που προβλέπει βάση δεδομένων για τη συνεχή ενημέρωσή του, και στατικού, που περιέχει απλές ιστοσελίδες (στην ουσία μία συλλογή πληροφοριών).

Προτού λάβετε λοιπόν οποιαδήποτε απόφαση, σκεφθείτε σοβαρά τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η κάθε λύση. Το βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσετε προτού δημιουργήσετε το δικτυακό σας τόπο δεν είναι άλλο από το πώς θα δομηθεί: με στατικές ή δυναμικές σελίδες.

Η απάντηση μπορεί να δοθεί εύκολα, αν λάβετε υπόψη έναν απλό κανόνα που ισχύει σχεδόν πάντοτε:

Απλό και μικρό site = Στατικό, Πολλές σελίδες = Δυναμικό.

Αν δηλαδή ο δικτυακός τόπος σας θα αποτελείται από λίγες σελίδες, οι οποίες δεν χρήζουν συχνής ανανέωσης, τότε δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε δυναμικές σελίδες. Αντίθετα, εάν το site θα λειτουργεί ως online κατάστημα που θα παρέχει ποικιλία προϊόντων (π.χ. πάνω από 20), αν αλλάζουν τα στοιχεία τους (όνομα, τιμές, περιγραφή) τόσο συχνά που πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μια μετατροπή την εβδομάδα, προτιμήστε το κατάστημά σας να λειτουργήσει με δυναμικές σελίδες. Αρχικά θα σας στοιχίσει περισσότερο, όμως μεσομακροπρόθεσμα θα βγείτε κερδισμένοι από πολλές πλευρές.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Τηλ 2312 315 315

Ωράριο Καταστήματος ΣΑΠΦΟΥΣ 1

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
09:00 - 15:00ΧΑΡΤΗΣ

Scroll to Top